Voorbereiden op Afrika

12-09-2013

Het geeft altijd weer de nodige hektiek, de laatste weken voor het vertrek. De finale beslissing waar de reis naar toe gaat is nu genomen en dat betekent lezen, praktische zaken uitzoeken, formaliteiten waar je niet zonder kunt, prikken halen en de zaken hier in Nederland netjes achterlaten. Mijn huis moet nog verhuurd, ik hoop dat het snel lukt. 

De keuze voor Afrika was geen logische. Na Zuid Amerika en meerdere keren Azie ben ik natuurlijk wel in voor een nieuwe uitdaging en dat is Afrika zeker. Mijn hart ligt niet direct bij Afrika, de ervaringen uit mijn zeemansverleden hebben daartoe bijgedragen. Maar graag zie ik Afrika eens van de andere kant, vanaf de fiets door de binnenlanden, ontmoetingen met de echte lokale bevolking en eten wat het land te bieden heeft.

Anders dan voorgaande keren neem ik mijn tentje en kookgerei mee. Dat is eigenlijk waar ik het meest over nadenk. Kun je er wel een beetje lekker eten. Bourgondier als ik ben is dat toch wel belangrijk. Verder moet de fiets nog Afrika klaar worden gemaakt. Marten Gerritsen heeft er nog een hele klus aan. Hoop dat het lukt. 

Het vertrek is gepland op 26 september. Ik vlieg met Ryanair vanaf Groningen Airport. Lekker makkelijk voor de uitzwaaiers. In Girona bezoek ik vrienden en vandaar fiets ik dan door Spanje richting Marokko. Misschien moet ik voor SNP nog een reis begeleiden vanuit Marrakech dus als er nog fiets (MTB) liefhebbers zijn dan moet je je snel melden. Er is nog plek. Daarna is het dan richting West Sahara, Mauretanie, Senegal, Gambia en dan maar zien hoever we komen.

Het wordt vast een bijzonder avontuur en ik hoop dat jullie weer digitaal achterop springen. 


« Terug