De eerste dagen in Kaapstad

07-11-2014

Zachtjes landde de grote Boeing 747 van British Airways op de internationale luchthaven van Kaapstad. iLet op: overstekende springbokkenBijna 10.000 km hadden we gevlogen. Gelukkig heb ik deze keer het grootste deel slapend afgelegd. Na twee witte wijntjes bij het eten kon ik heerlijk dommelen om pas boven Angola weer bij mijn positieven te komen. We waren al een mooi eind op weg.


Het was een enorme luxe om te worden opgewacht door mijn gastheer van www.warmshowers.org. Een website voor fietsers die elkaar helpen met o.a. het aanbieden van een warme douche. De naam zegt het al. Een soort couch surfing, maar dan speciaal voor mensen die reizen op de fiets. De fiets op het rek en zo toerden we relaxed naar Plumstead, een suburb van Kaapstad. Een enorme stad met 4 a 5 miljoen inwoners, afhankelijk van wie telt en wie je allemaal mee telt. Arm en rijk, zwart en wit en alles wat daar tussen inzit. Een prachtige stad om te beleven, een heerlijk klimaat, vrolijke en vriendelijke mensen en volop leven. Het bruist hier echt, tenminste in het centrum. En vandaag had ik het geluk om de 'full moon tour' mee te maken, een maandelijkse rit die wordt gehouden met volle maan en bestaand uit ongeveer tien kilometer fietsen door Kaapstad bij avond. Mijn gastfamilie, Rowan en Cara en zo'n 500 mensen reden mee: een beter welkom had ik me niet kunnen wensen.

images/171645_k.jpg
Gisteren na aankomst heb ik nog even de benen gestrekt door een rondje Houtbaai te rijden. Een nieuwe weg langs de kust langs Chapmans Peak geeft je een schitterend gezicht op de Houtbaai en de omringende bergen. Het fietst hier prima. Je moet wel een beetje om het verkeer denken, ze rijden soms hard hier en het is drukker op de weg dan vorig jaar in West Afrika. Maar de wegen, althans hier, zijn uitermate goed. Eigenlijk is Kaapstad ook niet echt Afrika volgens de mensen hier, het echte Afrika is alles buiten Kaapstad. Ik ga het beleven.images/171932.jpg


« Terug