Zuidelijk Afrika

27-10-2014

Eigenlijk was mijn plan om naar Zuid Amerika te gaan maar flexibel als ik af en toe ben is het Zuidelijk Afrika geworden. Toch weer Afrika dus, een mooi vervolg op de avonturen van vorige winter in West Afrika. Eigenlijk had ik graag een tocht dwars door dit geweldige continent gemaakt maar door ebola, politieke instabiliteit en persoonlijke omstandigheden heb ik dit plan op de wat langere baan geschoven. Wie weet komt het er ooit nog van.

Op 4 November vlieg ik met Britisch Airways via Londen naar Kaapstad waar de reis begint. Het idee is om eerst de Kaap te verkennen en daarna langs de zuidelijke kust richting Swaziland en Mocambique te fietsen. Maar dat is nog maar een heel ruw plan. Ik slaap onderweg in mijn tentje of in lodges en guesthouses. Of misschien wel hier en daar bij mensen thuis. En eindigen doe ik in ieder geval in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi want daar vertrekt mijn terugvlucht op 12 februari. En dan hebben we het alweer over 2015.

Ik heb er weer zin in, de fiets is opgekalefaterd en hier begint de winter, dus het wordt weer de hoogste tijd. Leuk als je weer digitaal achterop springt en me volgt.


« Terug