Terug in Gambia

03-04-2014

Gisteren fietste ik het laatste stukje door Senegal naar Gambia. Na een heerlijke nacht in een zacht bed van het kampement in Baila kon ik fris aan het laatste stuk beginnen, hoewel het me niet meeviel. Een beetje uitgefietst geloof ik. Onderweg naar Baila kwam ik nog een spaanse fietser tegen die jaren terug in Indonesie was begonnen en nu onderweg was naar Zuid Afrika en vandaar door wilde naar Zuid Amerika. Ja dan ontkom je er niet aan even de stand van zaken door te nemen en wat gegevens uit te wisselen. Daardoor werd het al met al een beetje laat en de laatste 10 kilometer naar Baila fietste ik in het donker. Dat was toch wat minder prettig zonder verlichting maar gelukkig deed mijn zaklantaarn het nog. Meerdere keren werd ik aangehouden bij militaire controleposten maar gelukkig maakten ze geen drukte over mijn visum wat ik niet had. Ze wensten me vooral goede reis. Er is vrij veel militair vertoon in deze streek van Senegal, dat heeft natuurlijk nog met de onafhankelijkheidsstrijd te maken. Er schijnen nog steeds wel rebellen te zijn maar daar heb ik verder niets van gemerkt. 

Nadat ik de grensrivier naar Gambia was overgestoken fietste ik via Kartung richting Gunjur. Ineens kwamen me vier wielrenners tegemoet die 'Klaas' riepen. Het waren vier vrienden van Salhieu die op weg waren me op te halen. En even later kwam Salhieu er zelf ook aan peddelen dus dat was een warm weerzien. Met het hele groepje hebben we de laatste van de bijna 10.000 km afgelegd. 

Vandaag heb ik de bagage een beetje uitgezocht, een aantal zaken kunnen weg maar het meeste is wel weer te gebruiken voor een volgende reis. Wie weet waar die weer heen gaat, maar dat horen jullie dan terzijnertijd wel weer.

Nogmaals bedankt voor het meelezen en meeleven en voor alle berichten die ik steeds zo goed mogelijk beantwoord heb. Hoop dat ik niemand vergeten ben.

Klaas Onderweg 

 


« Terug